Værdien af et godt netværk i bestyrelsesarbejde

Langt de fleste bestyrelsesposter besættes enten direkte eller indirekte gennem netværk (Mandag Morgen 2020). Derfor og fordi vi tror på den uudtømmelige værdi i et stærkt netværk, vil vi i dette nyhedsbrev fokusere på vigtigheden af at opbygge og vedligeholde et stærkt netværk.

Nøglen til succes

Et stærkt netværk kan åbne døre til nye muligheder, hjælpe med at finde de rigtige samarbejdspartnere, kunder, og give adgang til vigtig viden samt information. Det er en af de mest effektive måder at skabe succes på i forretningssammenhænge.

Ved at have et bredt netværk af kontakter, kan man skabe muligheder for at udvikle sin forretning og nå sine mål. Det kan også hjælpe med at skabe en stærk personlig branding og omdømme, som kan være afgørende i en konkurrencepræget markedsplads – som markedet for eksempelvis bestyrelsesposter er.

Hvordan styrker du dit netværk?

En af de mest effektive måder at udbygge sit netværk på er ved at deltage i events, konferencer, seminarer og uddannelser, hvor du kan møde andre mennesker, som kan styrke dit netværk. Det er også en god idé at deltage i netværksgrupper eller andre sociale netværkssammenhænge, hvor man kan møde andre beslutningstagere, som kan være relevante for dit arbejdsliv.

Det er også vigtigt at vedligeholde sit netværk ved at holde kontakten med sit netværk og sørge for at opdatere dem på ens egen virksomhed og karriere – både ved at dele succeser og nedture. Dette kan være angstprovokerende for nogle og går imod den klassiske danske jantelovstankegang, men kan være afgørende for at nå dine mål og ambitioner. Det kan eksempelvis ske gennem regelmæssige opfølgninger med forretningsforbindelser, møder eller ved at sende nyhedsbreve ud eller opdateringer på sociale medier.

Udover at åbne døre til nye muligheder og samarbejdspartnere, kan et stærkt netværk også give adgang til vigtig information og viden. Det kan hjælpe dig med at holde dig opdateret på de seneste trends, tendenser og udviklinger, og give indsigt i, hvordan andre virksomheder håndterer udfordringer og problemer, som du muligvis også kan støde på.

Personlig branding hjælper dig med at nå dine mål

En af de største fordele ved et stærkt netværk er muligheden for at skabe et stærkt personligt brand og omdømme. Ved at have et bredt netværk af kontakter, der kender ens arbejde og resultater, kan man opbygge et solidt ry som værende en pålidelig og respekteret partner i og på tværs af brancher.

I dagens konkurrenceprægede markeder er det afgørende at have et stærkt personligt brand og godt omdømme. Det kan hjælpe med at skille sig ud fra konkurrenterne og øge ens troværdighed og tillid hos potentielle samarbejdspartnere og kunder.

Som led i dette kan et stærkt netværk og den anerkendelse, der følger med, styrke dit eget selvbillede. I en tid hvor vi oplever flere og flere problemer med mental sundhed, og tabuerne brydes, er det ligeledes ikke utænkeligt at et stærkt netværk kan styrke din mentale sundhed og hjælpe dig, når du skulle løbe ind i hårde tider.

Et stærkt selvbillede sætter dig tilmed i en bedre situation, når du skal sælge dig selv. Som de fleste har oplevet til eksempelvis jobsamtaler, kundesamtaler eller når man taler i åbne fora, så kan det at sælge sig selv effektivt gøre udfaldet – til din fordel.

Et stærkt netværk kan løse dine problemer

Endelig kan et stærkt netværk også hjælpe med at overvinde nye udfordringer og problemer i virksomheden. Ved at have en række kontakter, der har erfaring med lignende udfordringer, kan man få vigtig rådgivning og støtte til at tackle problemet på en effektiv måde.

For at opsummere, et stærkt netværk er en af de vigtigste faktorer for succes, og ligesom så meget andet i livet, så handler det om at give og tage. Fra tid til anden kan du have brug for at trække på dit netværk for at være succesfuld med et nyt projekt eller lignende. Og på andre tidspunkter kan dit netværk have brug for dig. Rådet herfra skal lyde: Vær bevidst om dette og opmærksom på hvor afgørende et stærkt netværk kan være for at indfri dine ambitioner.

Hvis du gerne vil styrke dit netværk, er Board Institutes bestyrelsesuddannelse en oplagt måde at hjælpe dine ambitioner på rette vej. Lyder uddannelsen og vores visioner som noget for dig, så kontakt CEO Marius Sangild på ms@jackie-phillip.dk eller 31310080.